היסטוריה

במרבית שנות קיומה לא היוותה נתניה תמרור בולט על מפת חיי התרבות של מדינת ישראל. שמה של נתניה יצא במהלך השנים כעיר שבה הבידור מושל בכיפת חיי התרבות, המסתכמים במועדוני לילה, דיסקוטקים, בתי קולנוע, מסעדות וכדומה.
יחד עם זאת, התגלו פה ושם במהלך השנים ניצוצות של חיי תרבות, כתיאטרוני ילדים מקומיים שהעלו כמה הצגות, תזמורות, מקהלות זמר ומחול, תערוכות ועוד.

אולם, עד שנת 1988 היה על תושבי נתניה שרצו לראות תיאטרון טוב, לעלות באופן מאורגן על אוטובוסים ולנסוע לתל אביב, או להצטופף באולם התיאטרון הקטן "אוהל שם".

היה זה ראש העירייה הרביעי של נתניה, ד"ר אברהם בר מנחם (67-69, 74-78), שהגה את הרעיון להקים בנתניה מרכז תרבות גדול, שייתן מענה לצרכי התרבות של התושבים.

בפועל, היה ראש העירייה השישי, עו"ד יואל אלרואי (1993-1983), מי שיישם את הרעיון ובנה את היכל התרבות ובשנת 1988 הונחה בחגיגיות אבן הפינה להיכל.

ראש העיר השישי של נתניה, עו"ד יואל אלרואי, מעיד כי תמיד ראה בעיני רוחו את היכל התרבות כהיכל מפואר, מרווח ומעוצב, כיאה לאכסניה של תרבות, המשמשת את נתניה ואת כל יישובי הסביבה. כך הורה למתכננים לתכננו, ובמהלך תקופת כהונתו הראשונה הלך והוקם בנתניה מבנה מרהיב עין ביופיו.

בטכס "חנוכת ההיכל", מספר עו"ד אלרואי: "כשעמדתי על הבמה והבטתי על כותלי השיש הבוהקים - שעתידים לבוא ביניהם כל שוחרי התרבות מנתניה ומסביבותיה - ועל עיניהם מלאות הגאווה של אלפי התושבים שנהרו למקום, ידעתי שגולת הכותרת של פעילותי בתקופת כהונתי הראשונה, ואולי בכל ימי חיי, ניצבת לעומתי מושלמת, יפה וגאה".

הראשון והחשוב מביניהם היה אהרון עובדיה. אותו החליפה מירי שחף. מאוחר יותר שימש בני אפריים ממלא מקום מנכ"ל עד שבמאי 2000 הגיעה להיכל ד"ר גילה מאור, שכיהנה בתפקיד עד פברואר 2005. בשנת 2005 התמנה שוב בני אפריים כממלא מקום מנכ"ל. בשנת 2010 מונה מר חיימון גולדברג לתפקיד מנכ"ל היכל התרבות נתניה. גולדברג כיהן בעבר כמשנה למנכ"ל חברת טלעד.

באפריל 2015, מונה בני אפרים לתפקיד מנכ"ל עמותת היכל התרבות העירוני נתניה, אותו הוא ממלא עד היום ובכלל.